Zoek
Zoek

Waarom geven wij cadeaus aan elkaar?

Het geven van cadeaus gaat redelijk ver terug in de tijd maar een exacte datum heb ik niet kunnen vinden. Als mens zijnde zijn we sociaal en uiten we onze gevoelens onder andere door het geven van cadeaus. Of het nou om het uiten van liefde gaat of juist een bedankje aan de buurvrouw die weer voor de katten heeft gezorgd, het is een manier om dankbaarheid te uiten of om juist iemand te verwennen en waardering te laten zien.

Blijkbaar bestaat het geven van verjaardagscadeautjes  aan elkaar nog geen 100 jaar, nooit geweten dat het zo kort was! Vroeger werd er namelijk niet aan gedaan omdat verjaardagen simpelweg niet gevierd werden. De traditie ontstond pas rond 1920 en werd alleen gevierd door mensen die meer dan genoeg geld hadden om zich dit te veroorloven. 

Maar goed, terug naar de vraag. Het geven van cadeaus is een lange traditie die al duizenden jaren teruggaat, zover de mens zich eigenlijk kan herinneren. Het schijnt zo te zijn dat de “holbewoners” al cadeautjes gaven aan elkaar en dit vooral deden om liefde en genegenheid tegenover elkaar te tonen. 

Ook gaven leiders elkaar geschenken om waardering te tonen voor elkaar of juist een bijdrage te geven aan de stam. Ik vroeg mij ook af wat ze elkaar dan gaven, volgens Curioushistory geven ze elkaar een ongewoon gevormde rots, een tand van een dier of ander voorwerp wat voornamelijk uit te natuur kwam. 

Naarmate de mens zich ontwikkelde werden er gereedschappen ontwikkeld en konden ze van de tand bijvoorbeeld een ketting maken door een gat te boren in de tand. Later in de tijd van de Egyptenaren werden cadeaus met name gemaakt om rijkdom aan het hiernamaals op te slaan. 

In de middeleeuwen werden giften gebruikt om koningen tevreden te stellen, te beschermen of als er een echtpaar ging trouwen, hiermee konden ze ook laten zien hoe goed ze het hadden

Tegenwoordig

Tegenwoordig geven wij als mensen massaal cadeaus aan elkaar met verschillende doelen, denk hierbij aan Moeder– of Vaderdag of juist omdat iemand die je kent geslaagd is voor zijn of haar opleiding. Het hoort simpelweg bij onze cultuur. Het geven en krijgen van cadeaus geeft ons simpelweg een goed gevoel! En Terecht! Cadeaus moeten ook leuk zijn!

Cadeauideetjes.nl

Cadeaus zijn er dus om je gevoel te uiten of om juist iemand te verwennen! Door een cadeau te geven aan een ander verstevig je ook de relatie! Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau voor je vriend? Of voor je vriendin? Of zoek je juist cadeaus voor een housewarming? Kijk dan eens naar onze blogs, we hebben deze opgedeeld in verschillende categorieën, ook is er een lijst met alle producten op een rijtje waarin deze besproken wordt met de voor én nadelen!

Wat vindt jij van het geven van cadeaus? Laat het ons weten! 

 

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Meer om te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *